Categories:

     Poate că unii se vor întreba și este de înțeles, de ce s-ar ”deranja” o mână de oameni să implementeze un proiect-afacere din care să câștige toată lumea? Ce afacere este aceea în care ”vlădică” și ”opincă” au drepturi egale? Ce afacere este aceea în care câțiva inițiatori anonimi ai proiectului se dedică trup și suflet, își alocă o mare parte din timpul lor liber pentru îndeplinirea tuturor diligențelor necesare punerii în operă a unei ”afaceri”, fără ca aceștia să aibă vreun câștig în plus față de cei care hotărăsc doar să investească o sumă oarecare de bani, dar fără să se implice, așteptând să le vină totul pe tavă? Pare de necrezut. Doar știm prea bine dictonul “timpul înseamnă bani”, că nimic nu este gratis și că dacă nu încerci pe toate căile să-ți maximizezi profitul ești socotit un afacerist prost. Și totuși, ce urmăresc acești simpli cetățeni mânați de idealul comun de realizare a inițiativei unice numită DACIA UNITĂ, în care nimeni nu va câștiga decât ceea ce investește și nimeni nu poate investi peste anumite praguri. Oricât de mulți bani ar avea cineva nu va putea ”cumpăra” afacerea în nume propiu.

     Mai mult decât atât, cel care investește atingând pragul maxim de părți sociale are dreptul ca membru cooperator tot la un singur vot pentru luarea decizilor ca și cel care investește într-o singură parte socială. Hotărârile cele mai importante, ce nu pot fi asumate de Consiliul de Administrație vor fi luate de către Adunarea Generală a Cooperatorilor (A.G.C.) prin vot online.
Cei ce intră pe acest site se întreabă, ar fi oare posibil?

Chiar se poate realiza așa ceva în România?

Iar noi suntem aici pentru a le demonstra că da, se poate.

Din nefericire, este de înțeles mirarea multor oameni ce trăiesc în cutumele, în regulile oportuniste ale unei lumi supusă dictonului: ”homo homini lupus”.


Da. “Afacerea” lumii actuale are ca “beneficiu” și ca efect colateral exploatarea semenului, a omului de către om, a furtului consfințit de legea celui mai puternic.
Puterea este a banului, a celor puțini și lacomi ce dețin mijloacele legislative și condițiile prin care supun manipulării și sclavizării pe cei mulți și cinstiți. Într-o asfel de lume clădită doar pe baza interesului imediat și a minciunii nimic nu mai este gratis, nici chiar educația. “Stâpânii banilor”, politicieni corupți, business-mani puși pe căpătuială prin șpagă și căpușarea instituțiilor statului, capi ai justiției care s-au dat de partea infractorilor de drept comun și a trădătorilor de țară, au ajuns să tranzacționeze și să impoziteze nevoile de trai minimale, necesitățile de zi cu zi, pe care universul și pământul ni le oferă cu generozitate gratuit. Totul este dijmuit și cuantificat în bani, iar conform principiului aberant ”banul la ban trage”, principiu impus prin manipularea nevoilor celor mulți, banii – mijloc al sclavizării, polarizează lumea în două tabere antagonice: cei tot mai puțini și mai bogați și cei tot mai mulți și mai săraci.
Este vizibil de asemenea cum peste Romania se întinde norul tot mai negru al afacerilor supranaționale pe care străinii de țară și lege, cu ajutorul comisioanelor și șpăgilor date “unde trebuie” au transformat-o într-o colonie, într-o vacă de muls ce după 30 de ani de exploatare este în pragul colapsului.

Vedem cum producătorul și antreprenorul român mic și mediu este tot mai îngrădit, tot mai împiedicat să-și dezvolte afaceri, sufocat fiind de legislația intenționat concepută într-un mod alambicat de interesele politicienilor corupți și ale afaceriștilor din corporațiile străine.

Vedem cum toate profiturile uriașe obținute de corporații străine, sunt scoase din țară fără a fi impozitate.
Vedem cum multe milioane de români sunt goniți cu insistență din țară, pentru a supraviețui din prestări de munci necalificate, de multe ori înjositoare, pentru Occident. De multe ori aceste țări vestice  au un sistem economico-financiar bine pus la punct prin care controlează ieșirea monedei și profiturilor din țara lor. De aceea românii plecați pentru a presta acele munci pe care străinii nu și le doresc își ruinează viața și idealurile pentru a acumula o brumă de bani cu care să revină la familiile lor rămase în țară și să investească într-o mică afacere sau doar pentru a-și plăti datoriile acumulate prin împrumuturile la bănci.

Vedem cum pădurile, bogățiile solului și ale subsolului pe pământ și în mare sunt făcute cadou, ca o formă de comision, de către guvernanți sau mai bine zis de către guvernatorii puși să stăpânească în acest capăt de lume, marilor concerne de business internațional europene și americane deopotrivă.

Dar noi românii vedem toate acestea oare?!

Dacă NU, probabil că românii sau obișnuit cu starea de sclavie și, precum femeia bătută își acceptă existența și starea de lucruri ce-i înconjoară.

Dacă DA, atunci mai există un dram de speranță că țara și neamul mai au șanse de a se elibera din acest jug și de a prospera și ei și familiile lor în țara în care s-au născut. Pentru ”unii” puțini, e adevărat, nu este posibilă nici nesimțirea, nici acceptarea, iar acest proiect DACIA UNITĂ, este rodul ieșirii din această stare de fapt și a atitudinii normale de neacceptare.

UNII dintre noi nu ne putem face că nu vedem ce se întâmplă, nu vrem să stăm cu capul în pământ ca struții, iar ceea ce se întâmplă în jurul nostru nu ne lasă indiferenți. Este clar, acolo ”sus”, unde se hotărăște soarta popoarelor, în stratosfera iluzorie a puterii, nu vrem nici să pătrundem și nici să ne facem frate cu dracul, dar nici să acceptăm să mai fim manipulați și sclavi.


CE NE RĂMÂNE DE FĂCUT PENTRU A DEVENI CU ADEVĂRAT LIBERI ȘI SUVERANI?

Veniți cu toții să transformăm lumea de la firul ierbii.

ȘI CUM?

Prin solidarizarea nostră a celor mulți, a celor cărora li s-au luat toate drepturile și posibilitatea de a trăi decent și fericiți în propria țară.

A fi OM ÎNTREG în România înseamnă a realiza că suntem croiți din aceeași pînză, că inimile noastre bat cu aceeași pasiune pentru țară și tradiții, că respirăm aerul străbunilor noștri și ne odihnim la fel ca și ei atunci când timpul vine în aceeași țarină plină de flori și lacrimi, că suntem un univers în univers, că numai UNIȚI suntem ÎNTREGI și numai astfel suntem o FORȚĂ de neoprit.

Am putea fi cu adevărat această FORȚĂ de neoprit pentru eliberare și progres.

NU prin puterea banului și NU prin puterea de a ne ucide între noi ci prin puterea de a conlucra împreună, de a creea noi proiecte, de a ne uni în asociații și cooperative.

Cooperativa DACIA UNITĂ reprezintă oportunitatea pe care ne-o oferim unii altora de a ne manifesta umanitatea, adevăratele relații de prietenie și acceptare între oameni. De împărțit vom avea doar BUCURIA, DRAGOSTEA, FERICIREA.

Proiectul nostru cooperatist DACIA UNITĂ este conceput ca afacerea noastră a românilor cu toate beneficiile ce derivă din statutul de membru cooperator. Este o invitație deschisă vouă tuturor în 2018, AN CENTENAR AL UNIRII de a conlucra și de a realiza dezideratul înalt al misiunii de român și patriot iubitor de neam și țară.

Lumea așa cum ne-o dorim, dreaptă și compasională nu se va transforma niciodată de sus în jos. Nimeni nu va putea schimba un sistem politic și economic viciat, profund corupt și deformat prin înlăturarea unor politicieni vremelnici și înscăunarea altora. Transformarea decisivă și definitivă vine de jos în sus, de la talpa țării, de la opincă, “de la coada vacii”, de la temelie. Tu, noi, voi, reprezentăm cu toții această “talpă” a țării, această “opincă” a țării. Noi suntem “temelia” României.

Haideți să ne salvăm țara și să ne aducem copii, mamele, tații, frații acasă.

Haideți să sărbătorim CENTENARUL UNIRII în 2018! Alăturați-vă DACIEI UNITE cu INIMA deschisă și nu cu mintea coruptă a lumii acesteia. Alăturați-vă cu toată credința în victoria BINELUI, ADEVĂRULUI, NORMALITĂȚII.

NUMAI UNIȚI SUNTEM O ”FORȚĂ” !
NUMAI ÎMPREUNĂ SUNTEM ROMÂNI !

DOAR UNITI SUNTEM PUTERNICI!!!

Radu Călin

Președinte Cooperativa Dacia Unită – 2018

Pagina de Facebook      Grup de Facebook

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.