Categories:

    Afacerea, care vine de la verbul “a face”, reprezintă unul dintre multele concepte corupte, cu stiinţă sau din neştiinţă. În accepţia generală afacerea reprezintă o modalitate de a iniţia proiecte economice în nume propiu sau in asociere cu altii, în vederea obtinerii de profit, profitul reprezentând un scop in sine. Cu cât profitul este mai mare, cu atât afacerea este considerată mai de succes. Astăzi afacerea reprezintă pentru sistemul economic mondial corupt o modalitate importantă prin care acesta controlează modul de exploatare al celor multi de catre o minoritate nesemnificativă numeric. Acest mod este profund imoral generând inechitate, discriminare şi polarizarea a bogaţiei în mâinele câtorva “aleşi” ai soartei. Acesti aleşi, pe masura dictonului aberant, imoral, discriminator : “banul la ban trage”, devin tot mai bogaţi, tot mai puţini, iar “restul” omenirii, adica 99% dintre oameni, devin ușor, ușor SCLAVII acestei ultra-minorităţi, care începe să creadă, că pe masura averii lor tot mai mari, au si drepturi tot mai mari asupra celor mulţi şi exploataţi. Vedem, cum afacerile “mici”, adică ale celor care nu fac parte din “sistem”, sunt “inghitite”, cu fulgi cu tot, de marile companii multinaţionale, de marile corporaţii, care pe măsura puterii materiale tot mai mari, ajung să impună politici economice guvernelor ţărilor lumii, omenirea devenind o afacere de “familie” a unui numar infim de persoane aflate la “butoanele” tuturor afacerilor.
     Se spune, că piaţa liberă(?) reglează cererea si oferta, că în acest sistem economic CONCURENŢIAL, concurenţa generează preţuri mici si progres socio-economic. Se “spune”…dar in realitate lucrurile stau cu totul altfel. Nu putem vorbi despre cerere/ofertă într-o piaţă monopolizată de marile companii, de o mâna de concerne, care taie si spanzură, care genereaza “crize” profitabile, care generează nevoi false printr-o manipulare agresivă, care deţin controlul bancar şi care şi-au subordonat întreaga mass medie.

Despre Afacere
     Mai mult decât atât, cum afacerea a devenit o armă de supunere şi control al lumii, cum profitul este singurul aspect relevant într-o afacere de succes, cum monopolul marilor afaceri se află în mâna unui număr infim de oameni(?!), “afaceriştii” lumii nu se mai mulţumesc cu banul care la ban trage şi în goana lor nebună după acumulari făra sens, au început sa facă afaceri cu sănatatea si vieţile oamenilor, ale semenilor lor. Astfel, în industria alimentară au apărut produse modificate genetic, pesticizate, ierbicizate, contaminate, adică otravite. În industria farmaceutică se fac afaceri abominabile în care se tranzactionează pe bani mulţi boala si moartea pacienţilor, în care vaccinurile şi medicamentele menţin boala, genereaza alte boli, sau la nevoie decesul. În industria energetică sunt folosiţi combustibilii fosili, care generează poluare, care generează însa profit, iar invenţile care pot genera energie liberă, adică gratis, sunt ţinute la sertar, bine securizate cu patente deţinute de catre această minoritate corporatistă.     Industria de razboi a crimei face afaceri cu moartea în direct, produce arme de ucis şi sunt generate razboaie între naţiuni, între oameni , care nu au nimic unii cu altii de impărţit intre ei, decât …bucuria, fericirea, iubirea, dar pe care “sistemul”, educaţia, condiţionările, manipulările grotesti îi determină pe aceştia să-şi impartă unii altora…moartea. Mai putem vorbi despre afacerile inepte din industria modei, care inventează nevoi false, despre afacerile din industria porno, ca literatură(?!), cinematografie sau prostituţie, despre afacerile din industria sportului, toate virusate de morbul profitului pe orice cale, mai puţin pe cea morală.
      De fapt nici nu mai poate fi vorba de o concurenţă reală, micii investitori fiind pe zi ce trece inghiţiţi de marile concerne, care ramase fară concurenţă iși împart piaţa si profiturile polarizand averile in mâinile lor.
Deja s-a incetăţenit ideea falsă, că aşa este afacerea, că profitul prevalează, iar acesta trebuie maximizat. Adică, una este afacerea, care ale legile ei şi alta este morala . Este moral, tot ceea ce legea permite, iar, cum legea o fac oamenii şi tot acestia o aplică, a devenit functională legea lui O(h)M…eşti “om “ cu mine, sunt “om” cu tine. Totul se tranzacţionează, totul are un preţ, începand cu “morala”. Francezii spun : Les affaire sont les affaire, adică afacerile au ceva “special”, au legile lor scrise şi mai ales nescrise.

    În continuare câteva citate despre afaceri : “Bandit. Om de afaceri sincer…Afacerile se fac cu bani, nu cu sentimente…Sub glazura ideologică, războiul rămâne o investiţie. Adică o afacere…Războiul este o afacere cu baionete pentru maţele celor mulţi!”
    Există o întreagă literatură cu reguli, tehnici, tactici, metode pentru reuşita în afaceri, pentru manipularea clientului, adică a plătitorului, căruia i se inventează nevoi false, care este in final condiţionat să se lase manipulat şi exploatat de sistem. Fie că vorbim de comerţ, de industrie, de orice altă investiţie în economie, toate aceste “afaceri” sunt mijloace de spoliere, de exploatare ale acestui “sistem” politic, economic si social profund corupt.
Şi totuşi afacerile sunt necesare, ele asigură toate nevoile traiului, un trai confortabil, omenesc, absolut necesar. Intrebarea este…se pot face investitii, afaceri morale, cinstite, din care toata lumea sa aibă de câstigat ?! Nu este o întrebare retorică, este una pertiunentă, care are şi un răspuns pe măsură.
Oameni buni/răi(?!), o afacere TREBUIE sa fie morală, cinstită, altfel este ceea ce se petrece acum, adică o hoţie ordinară, un furt pe faţă, care a generat această lume bolnavă, haotică, nedreaptă, suferindă. Aud, cu stupoare, chiar printre cei care empatizează cu această nevoie de normalitate, spunand, că una este filosofia, morala şi altceva este “afacerea”, care trebuie(?!) să se supună legilor intrinseci ale afacerii…AIURITOARE afirmaţie. Aceste legi intrinseci ale afacerii, asa cum sunt ele astăzi, sunt profund imorale şi au generat această lume violentă, discriminatorie, nedreaptă. Adică, ce să facem, să perpetuăm imoralitatea, discriminarea, inşelăciunea, spăgile, minciuna, şmecheria păcalindu-ne unii pe altii, ca până acum?!
     Ca să putem înţelege normalitatea acţiunilor noastre, indiferent cărui domeniu de activitate socială şi economică aparţin acestea, este absolută nevoie să plecăm de la un fapt a carui realitate nu o vedem încă, orbiţi fiind de EGOISM. Este nevoie stringentă să vedem în noi înşine cum acţionează această construcţie psihologică falsă a EGO-ului. Acest EGO ne face să nu mai vedem “pădurea de copaci”, să nu discernem normalitatea de anormalitate, binele de rău, falsul de adevar, lăcomia devenind o forma gravă de alienare mintală, fiind astfel dezrădăcinaţi faţa de întelesul substanţei noastre comune, devenind astfel usor manipulabili. Pâna nu vom înţelege adevărul elementar, că NUMAI IMPREUNĂ, UNIŢI ne poate fi tuturora bine, ne vom irosi vieţile în lupte iluzorii pentru o putere/avere falsă, în lupte zadarnice pentru subviețuire și supravieţuire. OMUL, acest Univers în Univers, este dator, are responsabilitatea să SUPERVIETUIASCĂ în conformitate cu natura sa, cu Legile Universale , legi absolut morale, adică normale. Normalitatea vieţuirii se identifică cu relaţionarea, iar aceasta se realizează prin conlucrare, colaborare, asociere pe criterii UMANE, care sunt definitorii naturii reale a OMULUI. Va trebui să ne valorificăm cea mai profitabila “afacere” pe care Universul ne-o pune pe tavă : VIAŢA, pe care Universul ne-o dă GRATUIT. De ce vrem să profităm în nume propiu de ceva ce ne-a fost dat garatis TUTUROR?! De ce vrem să câstigăm de pe urma semenului nostru în mod personal, să-l exploatăm, atăta timp cît toţi am primit drept egal la viaţă, cu toate beneficile acesteia ?!Cum putem tranzacționa în nume propiu bunurile Pământului, bunuri primite GRATUIT ?! Este profund imoral, nedemn, discriminator.
     Afacerea, in conceptul normalitatii, reprezintă oportunitatea pe care ne-o oferim unii altora, prin care ne putem manifesta UMANITATEA, colaborând, conlucrând, asociandu-ne în vederea realizării unui beneficiu COMUN.
In acest moment profitul nu mai reprezintă un factorul generator de inechitate, de exploatare, ca pâna acum, el reprezintă un factor de UNIRE generator de prosperitate generală, de bucurie, de fericire, de iubire.
In afaceri nu vor mai fi atraşi lacomii, cei doritori de putere/avere, cu care să-şi subjuge semenii. Acum, vor veni să se asocieze cei mulți, numai cei doritori de respectarea valorilor începand cu cele morale şi nu în ultimul rând a celor profesionale, a celor ce țin de cinste, dreptate, echitate, dovedind astfel, că aceste valori perene sunt singurele care pot asigura prosperitate generală.

Despre Afacere
                                              Aceasta si numai aceasta, este cu ADEVARAT o afacere de SUCCES.

    Toată această expunere are referire directă cu PROIECTUL cooperatist de ţară şi pentru ţară : “DACIA UNITĂ”, lansat de către membrii Mișcării Meritocrate, ”mișcare„ ce nu este un sistem politic, economic sau filosofic, care nu este și nu va fi niciodată un partied politic. MERITOCRAȚIA susține Principiul Evoluției Universale, care promovează meritul, valoarea, capacitatea potențială a fiecărui OM să-și găsească rostul și locul binemeritat în societate conform abilităților sale, să contribuie după puterile și talentul său la propășirea țării, la prosperitatea fiecărui român. Acestă afacere fundamental morală, unificatoare și armonizatoare vă este propusă de proiectul DACIA UNITĂ și începe cu ”Magazinul nostru”, cu acest lanț de magazine în toată țara, care să promoveze producătorul român și să aducă beneficii tuturor participanților la investiție. Vor urma alte și alte activități, care vor genera renașterea economocă a țării și al cetățenilor ei. Nimeni nu va putea prelua controlul acestui proiect securizat de un statut și un regulament de funcționare fără fisură. Investind în acest PROIECT, investiți pentru țara voastră lăsată acum la cheremul tuturor aventurierilor, investiți pentru viitorul ei și al urmașilor voștri.

        UNIȚI-VĂ ROMĂNI, urmași ai DACILOR, ai unei istorii profund nedrepte, dar pentru care, până în cel din urmă ceas, merită să facem tot ceea ce ne stă în putință s-o scriem, poate pentru prima dată în istorie, după VOIA NOASTRĂ.
      Numai ÎMPREUNĂ, numai UNIȚI vom reprezenta cu adevărat o forță de neoprit, o forță a instaurării normalității, prosperității, conlucrării, colaborării, compasiunii.

 
 
 

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.