Categories:

     Mișcarea meritocrată…iată că ”mișcă”, ba chiar mai mult decât atăt, propune un proiect de țară, pentru țară, pentru românii de pretutindeni. Proiectul cooperatist DACIA UNITĂ, așa cum se intitulează, generează COOPERARE, adică conlucrare, colaborare, ceea ce duce în mod natural la SOLIDARITATE. Unirea, solidaritatea, în jurul valorilor universale, perene, este fundamental compasională generând valoarea supremă, aceea a BINELUI COMUN.

    Până nu de mult, prin Filialele Meritocrației, cam bătea ”vântul”, mai puțin în Filiala Bistrițeană, unde, mulți ”cărămidari”(de profesie?!), se băteau în piept cu susnumita cărămidă, că vezi Doamne, că această Filială de frunte, rămâne singura oază activă în pustiul mișcării meritocrate. Frumos, bravo lor…

    Dar iată surpriza, hârtia de turnesol a meritocrației nu se înroșește, nici măcar de ”rușine”, atunci când apare un proiect inițiat de meritocrații de …pretutindeni. În acest Proiect se alătură o mulțime de oameni, declarați sau nu meritocrați, dar cu siguranță de bună credință, mai puțin cei din Bistrița. Stupoare…Filiala cu cel mai mare număr de meritocrați ”certificați” de înscrisuri, desigur foarte mulți, activi, plin de inițiative…NU consimt să se alăture Proiectului DACIA UNITĂ ”in corpore”, așa cum era de așteptat să reacționeze o asemenea filială de frunte. Motivul….?! Abscons ! Se spune, că dacă am avea de ales, mai bine ar fi să ne știm dușmăniți, decât tratați cu cel mai neomenesc sentiment : indiferența.     

   Cum nu cred în ”întâmplare” și cum nu este corect să-mi dau cu părerea în lipsa unor probe, dovezi, informații, asupra motivelor acestei ”indiferențe”, prefer să lansez o temă de discuție în cadrul Filialei, să las celor în măsură să ofere explicații, față de această situație ”aparent” paradoxală, dar să o facă… NUMAI DACĂ CONSIDERĂ NECESAR.

    Altfel…rămânem numai cu dovada ”hârtiei de turnesol”.

 

Pagina de Facebook      Grup de Facebook

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *