Categories:

 

Dacia Unită este o cooperativă de tip I – acel tip de cooperativă care permite asocierea persoanelor fizice.

Altfel spus, oamenii obișnuiți au astăzi posibilitatea de a se asocia pentru ca împreună să poată susține  diverse proiecte la nivel național.

Membrii cooperativei noastre sunt români – din țară sau străinătate, fii sau fiice ai acestora născuți în țară sau în străinătate.  Astfel și capitalul cooperativei este tot românesc.                 

Idea de bază a cooperativei este aceea de a dovedi practic, prin astfel de proiecte beneficiile unirii, ale cooperării dintre oameni.

Ne focusăm să pornim primele proiecte și să le aducem la sustenabilitate pentru a arăta și rezultate ale cooperării, nu doar teorie, idealuri, sau vorbe.

Este relativ greu atunci când intrăm în contact cu oameni care așteaptă de la acest proiect beneficii individuale, astfel că le este greu și să înțeleagă, nu mai vorbim  să sprijine  și devine ușor atunci când îi găsim pe cei care de mult gândesc la fel ca noi și imediat se alătură cu entuziasm și cu inima deschisă, și ne ajută să mergem înainte și să trecem peste provocările de moment.

Astăzi chiar și oamenilor care doresc unirea și VOR să facă ceva pentru România le este aproape imposibil să se implice deoarece nu au timp.

Viața i-a dus și îi ocupă pe fiecare ”în fel și chip”, dar toți afirmă că ar putea trimite niste bani, care sunt tot timp, cu care să angajăm oameni care să dezvolte proiecte pentru noi și pentru România.

Fiecare dintre membri cooperatori asociați, se poate implica în multe feluri, de oriunde s-ar afla pentru a ajuta cooperativa să rezolve sarcinile de zi cu zi pentru a o ajuta să meargă înainte către obiectivele propuse.

Promovare pe facebook, sau de la om la om, implicare pentru a susține partea de IT, implicarea la lucările de amenajare și întreținere a spațiilor aferente proiectelor, participare la lucrările agricole cultivare pe diferite suprafețe de teren sau sere, implicare în aprovizionarea magazinelor, sprijin pe domeniile juridic, contabilitate, marketing, etc, fiecare poate găsi moduri și domenii în care să se implice pe bază de voluntariat.

Desigur că unde nu ne putem implica fizic sau online prin îndeplinirea unor astfel de sarcini, cu toții  putem reveni la prima formă de implicare – aceea de a sprijini financiar prin achiziționarea de Unități de Investiție pentru că aspectul financiar este cel care oferă posibilitatea substituirii tuturor lipsurilor și oferă posibilitatea conducerii cooperativei să poată accesa multe oportunități de moment.

Cooperativa urmărește punerea în prim plan a produselor românesti susținerea micilor producători, crearea de noi locuri de muncă și generarea de beneficii pentru membrii asociați.

Pentru a realiza cele enumerate mai sus este necesar să dezvoltăm proiecte diferite în cadrul cooperativei și fiecare dintre proiecte înseamnă oameni care să vină alături ca membrii cooperatori.

De aceea vă recomandăm să vă gândiți că implicarea dvs ar fi infimă.  Gândiți-vă că implicarea cu 1 Unitate de Investiție este foarte ușor de făcut și de către un copil! Este UN GEST!

Acest gest făcut de 1000 de oameni înseamnă 100 000 lei, adică un nou magazin, sau un alt proiect nou lansat. Iar luna viitoare se poate repeta și poate însemna un nou proiect și apoi noi proiecte !

Proiectul este gândit să fie simplu de înțeles, și ușor pentru oricine să se alăture, echitabil d.p.d.v. al împărțirii beneficiilor și fără riscuri (voucherele pentru cumpărături)

Faceți acest gest de a veni alături de noi pentru ca împreună să dezvoltăm

Proiecte din Drag și Dor de România

Tags:

2 Responses

  • Buna seara, as dori sa particip si eu cu poate mai multe unitati. Daca este doar o unitate permisa, atunci particip cu una.
   Cum pot sa ma inscriu?

   Multumesc anticipat si multe salutari

   Camelia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.